Het gebruik van virtuele diensten is niet meer weg te denken na de komst van de corona pandemie.

Veel mensen hebben er bewust voor gekozen om op afstand te werken, wat hun totale overhead vermindert. Ze hebben hulp nodig, maar zijn financieel niet bereid om een werknemer in loondienst te nemen. In een wereld van technologie gedreven diensten zijn er geen grenzen en is alles mogelijk als het gaat om de beschikbare opties om jouw bedrijf soepel draaiende te houden. Te denken aan:

☑️ administratie;

☑️ juridische zaken:

☑️ e-mailmarketing;

☑️ afspraken maken;

☑️ (reis)schema’s maken;

☑️ boeken van hotels, auto’s, vluchten, kamers in andere kantoren, workshops.

Met de juiste partner zijn deze diensten handig, betaalbaar en zelfs efficiënter dan de conventionele methoden. Bovendien hoef je na afloop van het project niet langer iemand te blijven betalen zoals bijvoorbeeld een werknemer in loondienst.

Hoe kan een virtuele dienst mij helpen?

Heb je vaak projecten waarbij een extra paar handen geweldig zou zijn, maar heb je geen interne middelen? Het inhuren van een derde partij kan helpen binnen jouw budget te blijven zonder aan kwaliteit in te boeten.

Hoe te kiezen?

Bepaal eerst zelf wat je wil bereiken voordat je het uitbesteedt. Door dit vooraf te doen, kan je de reikweidte van het project goed beschrijven aan een potentiële leverancier van virtuele diensten, waardoor de kosten laag kunnen worden gehouden en het resultaat realistischer is.

Heb je bijvoorbeeld onlangs een groot netwerkevenement bijgewoond  en wil je ervoor zorgen dat alle visitekaartjes die je hebt verzameld in je database worden ingevoerd? Dit is een taak die rechtstreeks van invloed kan zijn op de groei van jouw bedrijf, want hoe sneller de kaartjes zijn ingevoerd, hoe sneller je leads kunt opvolgen.

Voordat je een virtuele dienstverlener inhuurt, moet je eerst het nodige onderzoek doen. Maak een spreadsheet, zodat  je je notities kunt bijhouden. Hoe beter je van tevoren bent voorbereid, hoe succesvoller je zoektocht.

Vraag ook andere bedrijfseigenaren om aanbevelingen.

Ik heb een dienst gevonden wat nu?

Maak een afspraak om de details te bespreken van wat je wil wat er allemaal gebeurt. Dus wat heb je nodig en wat verwacht je? Een ervaren virtuele dienstverlener zal dit gemakkelijk voor je maken, aangezien zij in staat is om jou te leveren wat je nodig hebt en weet wat je van haar verwacht.

Werk jij al samen met een virtuele dienstverlener?

Wil jij met mij sparren over de taken die je eventueel wilt uitbesteden? Hartstikke leuk! Ik maak graag kennis met je en denk graag met je mee.

Klik hier om jouw sparringssessie te boeken.